Полските производители заместват ябълките с тикви

08:00, 02 сеп 18 / Свят 25 1269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Полските производители на тикви търсят нови пазари, с които да запълнят липсата на руския пазар след ембаргото. Полска компания замени част от количествата ябълки, които продаваше, с тикви, тъй като търсенето е все по-голямо на местния пазар.

„Преди 5 години започнахме да произвеждаме тиквата Хокайдо и въпреки, че все още пазарът не е голям, той определено се развива. Тиквите са стока, с която поляците до скоро не бяха свикнали, но ние правим много промоции, за да насърчим продажбите. Всяка тиква, която продаваме има стикер с рецепти на него заедно с инструкции как да се приготвят вкусни ястия.“, обяснява Моника Шчезна, цитирана от freshplaza.com.

Прибирането на реколтата от тикви Хокайдо започва в края на август и продължава през целия септември. Тиквите може да се съхраняват охладени максимум 1-2 месеца, което означава, че стоката може да се изнесе на пазара през ноември. Тазгодишната продукция се очаква да бъде около 250 тона. Средният размер на една тиква от този сорт е 0.8-3.5 кг и се продават за 50-60 евроцента/кг с включен транспорт. Най-големият пазар е Белгия, изнася се също за Франция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама