Жители на Своге започват ежедневни протести срещу лошия път край града

08:00, 29 авг 18 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След тежката катастрофа с автобус, при която загинаха 17 души, жители на Своге излизат на протест днес. Целта е да се повиши вниманието към опасния участък и да се спасят други човешки животи. Хората разказаха, че са подавали сигнали за множество катастофи в района на инцидента. Те обаче не са получили внимание от институциите.

Жителите на Своге ще протестират всеки ден от 17 часа на завоя на пътя, където се случи трагичният инцидент с падналия от шосето автобус.

В понеделник вечерта местните се събраха на мястото на инцидента. С мълчаливо шествие и бдение те изразиха съпричастността си към трагедията и поискаха отговори защо на този участък се случват толкова много катастрофи.

Жителите на Своге коментираха, че пътят е опасен още от момента на пускането му в експлоатация. В началото е стоял без предпазни мантинели. Водата в участъка не се оттича, в резултат на което колите поднасят.

Хората разказаха още, че мантинелата е в лошо състояние заради ТИР, който я е бутнал преди два месеца. Тя не е захваната в цимента, а директно за тревата. Подавани са сигнали и за лошата настилка на пътя.

Местните информираха, че знакът за ограничението в скоростта е сложен съвсем скоро - след удара на тира в мантинелата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама