Използвайте по-голяма вилица, за да ядете по-малко

11:00, 01 сеп 18 25 1773 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хората, които се хранят с по-голяма вилица ядат по-малко, сочи ново изследване, публикувано в сп. Consumer Research.

Изследователи откриват нов начин за контрол на количеството храна, която консумираме - чрез използването на по-голяма вилица.

Проучването е направено в популярен италиански ресторант в югозападната част на Съединените щати. Изследователите използват два комплекта вилици с различна големина.

На клиентите на заведението са сервирани еднакви порции, но са им раздадени различни по-големина вилици.

След като клиентите на ресторанта приключват с вечерята си, изследователите установяват, че хората, които са използвали по-големи вилици са консумирали много по-малки количества от храната в сравнение с хората, използвали нормални по големина вилици.

Изследователите са на мнение, че употребата на малки вилици не дава усещането за привършване и ситост и хората продължават да ядат. По-големите вилици от своя страна поднасят по-големи количества храна за по-малък интервал от време и хората се наяждат много по-бързо, като е възможно да оставят част от храната си.

Затлъстяването и свързаните с него заболявания са с плашещи стойности в световните статистики. Отдавна проблемът е изместил недохранването и инфекциозните болести от първите места по причина за смърт в света.

България също е сред челните позиции според данните за наднорменото тегло сред населението в световен мащаб. И ако заседналият начин живот е враг номер едно за здравето ни, то неправилният режим на хранене върви ръка за ръка с него.

Храненето е задължение, което трябва да вместим в ежедневието си. Често подхождаме неразумно към него, без да обръщаме внимание какво причиняваме на организма си. Лошите навици водят до прием на повече калории и натрупване на килограми.

Правилният режим на хранене, използването на подходящи прибори и избягването на стреса могат да предпазят тялото от нежелани мастни натрупвания, пише puls.bg

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама