Модни правила, които британското кралско семейство спазва

18:40, 29 авг 18 / Любопитно 25 1037 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наричат съпругите на британските принцове Уилям и Хари модни икони, но и на тях им се налага да се съобразяват с неписания „моден правилник“ на британското кралско семейство.

И така, макар и модни икони, влизайки в кралското семейство, херцогините Катрин и Меган също трябва да спазват някои модни правила, които на пръв поглед може да изглеждат странни, но всъщност в тях има много логика.
 
Булчинските рокли трябва да бъдат одобрени от Кралицата
 
Традицията повелява кралицата да одобри окончателната версия на булчинската рокля.

Не всеки може да носи тиара
 
Тиарите се носят само за най-важните кралски събития и обикновено се слагат за първи път от булки. Тиарата е привилегия, запазена само за омъжените дами.

Роклите и полите са за предпочитане
 
Кралица Елизабет II предпочита съпругите на нейните синове и внуци да носят поли и рокли на официални събития. Но още Даяна – първата съпруга на принц Чарлз, нарушава това правило.

Кралските особи винаги трябва да пътуват с резервен черен костюм
 
Едно от най-болезнените правила в британското кралско семейство е, че винаги може да имаш нужда от резервен черен костюм - в случай че някой от семейството почине. Така когато пристигнат обратно във Великобритания, британските кралски особи са облечени по подходящ начин.
 
Чантата не е просто аксесоар, кралицата я използва за „тайни съобщения“

Кралица Елизабет II използва чантата си, за да изпраща тайни сигнали. Ако иска да напусне вечерята например, тя просто поставя чантата си върху масата и така дава знак, че партито скоро приключва.

Ако пък разговаря с някого и премести чантата си до другата ръка, това означава, че би искала да го отпрати учтиво.
 
Цветният лак за нокти не е разрешен

Кралските особи винаги са с маникюр в неутрален цвят. Те разчитат на фини розови нюанси или безцветен лак. Само естествено изглеждащите нокти са позволени при официални събития. Кралицата носи цвят „балерина“ от 28 години насам.
 
Принц Джордж носи къси панталонки

Късите панталонки на принц Джордж всъщност са много стара традиция сред британските аристократи. Панталоните са за по-възрастни момчета и мъже, докато шорти носят само млади момчета.

„Дългият панталон е за мъже, докато късите са за малки момченца. И това е признак на висока класа в Англия. И въпреки че времената се променят, момченце с дълъг панталон е нещо типично за средната класа", обяснява експертът по етикет и обноски  Уилям Хансън.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама