Назначиха експертиза за здравословното състояние на Иванчева

13:15, 29 авг 18 25 1372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдебно-медицинска експертиза ще определи дали отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева може да остане в условията на арест. Това реши Специализираният наказателен съд на днешното заседание, което трябваше да разгледа искането за по-лека мярка за неотклонение на Иванчева. Искането е свързано със здравословното ѝ състояние, като по думите на защитата Иванчева има тумор на хипофизата и е приемала андидепресанти.

В началото на месеца Иванчева бе настанена временно и в болница, докъдето бе откарана с белезници и окови на краката. Експертизата ще бъде изготвена от онколог, психиатър и съдебен лекар и трябва да бъде готова в рамките на седмица.
 
Пред журналисти Иванчева заяви, че е доволна, че делото най-после ще навлезе в съдебна фаза, след като преди дни обвинителният ѝ акт беше внесен в съда и за пореден път се оплака от лошите условия в ареста, където е вече повече от четири месеца.

„Това, че сме в досъдебна фаза, за нас е добър знак, тъй като вече прокурорът няма да е господар на делото. Според мен и моите адвокати той не гледа двустранно и неутрално нещата. Гледа само едностранно. Ние вече четири месеца и половина сме в тази обстановка в ареста и действително условията са незаконни, тъй като ние стоим на аварийно осветление 23 часа. По наредба 49 е забранено, където и да се намираме, да липсва нормално осветление. Този 1 час, в който си на въпросното открито каре, ние сме в бетон и в стени пак, в асфалт и с мрежа, плюс борбата за това дали ще е 30 минути банята или 15, жалбите... Всичко това те смазва психически“, каза Иванчева.
 
„Хората, които са по-лабилни, сключват споразумения само и само да се махнат, тъй като се получава абсурд, че губиш години за адвокати, не можеш да започнеш работа. Ние няма да искаме споразумение, ще сме до края, ще отстояваме нашите неща и ще ги докажем. Жалко е, че ще е късно. Но истината е една и ще докажем, че е в наша полза“, допълни тя.

Междувременно на този етап отложиха делото срещу Иванчева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама