Райън Гослинг взел уроци по летене, за да изиграе астронавта Армстронг

08:20, 30 авг 18 / Любопитно 25 1260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Холивудската звезда Райън Гослинг е взел уроци по летене, за да изиграе астронавтът Нийл Армстронг в новия емоционален биографичен филм за силния духом, но тих по характер космически герой.

Канадският актьор поднови своето партньорство с режисьора на "Ла Ла Ленд" Деймиън Чазел в "Първият човек" ("First Man"), който показва как Армстронг преодолява един след друг трагични моменти, за да се превърне в първия човек, който стъпва на Луната.

Гослинг разкри, че е взимал уроци по летене, за да може да влезе в съзнанието на инженера и тестови пилот на премиерата на продукцията, с която беше открит филмовия фестивал във Венеция.

"Знаех че това, което трябва да направя, е да се науча да летя. Нийл е можел да лети, преди да се научи да шофира. Но не след дълго, когато инструкторът ми нареди да подкарам самолета реших, че "това е ужасна идея", каза актьорът пред репортери, пише БГНЕС. "Има причина, поради която Нийл Армстронг е предопределен да бъде един от най-добрите пилоти на всички времена, а аз да не съм“, допълни той.

Чазел, който е полуфранцузин и полуканадец казва, че астронавтите са универсални герои.

"Когато за пръв път видях Джемини, помислих, че това е само част от космически кораб, но това беше всичко, което са имали. Исках да уловя колко ужасяващо е чувството да бродиш в празното пространство, летейки в тенекиена кутия“, сподели Деймиън.

Гослинг, на 37 г. и австралийският му партньор във филма Джейсън Кларк отдадоха почит на смелостта на астронавтите, признавайки, че да са обхванати от клаустрофобията на космическите капсули, е било достатъчно за тях.

"Екипът създаде капсули, които бяха твърде автентични. Беше нещо като срив за нас. Беше много тежко време - седейки в капсулата, затворени в космическите ни костюми, с три нива от заключени врати над нас", каза Кларк.

Британската звезда Клер Фой, която играе съпругата на Армстронг Джанет, заяви, че филмът дължи "огромна блгодарност" на синовете на Армстронг и на покойната му вдовица Джанет, които са помогнали за създаването на сценария.

На въпроса какво търси в един режисьор, Гослинг се пошегува: "Хубава коса. И е важно тя да върви с умна глава. А Деймиън е наполовина канадец, така че това също помага."

На церемонията за откриване на кинофестивала във Венеция актрисата Ванеса Редгрейв ще получи почетна награда "Златен лъв" за цялостна кариера.

Режисьорът Гийермо дел Торо, който миналата година спечели награда "Златен лъв" и "Оскар" за най-добър филм с "Формата на водата", тази година се завърна във Венеция като председател на журито.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама