Пет растения в спалнята ще ви помогнат да спите по-добре

17:10, 30 авг 18 25 2090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Липсата на качествен сън може да се отрази сериозно на здравето. Ако сутрин се събуждате толкова уморени, колкото сте били предишнатa вечер, някое от тези растения може да ви помогне да спите по-добре.

Алое вера

Растението отделя кислород през нощта, а това може да помогне за намаляване на тревожността и стреса, както и и да подобри съня ви.

В листата на това растение се съдържа гел, който е богат на полезни вещества - витамини, минерали, ценни аминокиселини, протеини и много други. Именно тези свойства са спечелили на алое вера прозвището "растение чудо".

Палма Арека 

Родът Арека наброява около 55 вида, които са разпространени в тропическа Азия, на островите от Малайския архипелаг, в Нова Гвинея и Австралия. Растението пречиства въздуха и премахва токсините и въглеродния диоксид.

Бенджамин 

Бенджаминът е предпочитан основно заради красивата и гъста, подобна на дръвче корона. Унищожава микробите и премахва повече от 70% от вредните вещества във въздуха.

Сансевиера

Това вечнозелено растение от семейството на аспарагуса е добро за дихателната и имунната система. Намалява главоболието и регулира кръвното налягане.

Папрат Бостън

Растението е богато на етерични масла, флавоноиди, както и други полезни вещества. Те са добър регулатор на нервната система и ще ви помогнат да се справите със стреса и безсънието.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама