Богословският факултет на СУ открива нова магистърска програма

17:15, 30 авг 18 / Култура 25 1509 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Богословският факултет на Софийския университет /СУ/ "Св. Климент Охридски" открива новата магистърска програма "Църковен мениджмънт". Това съобщиха от факултета.

Приемът на документите на кандидатите за програмата е до 12 септември.

Обучението за образователноквалификационната степен "Магистър по теология - Църковен мениджмънт" се организира по инициатива на църковници, икономисти и преподаватели от Катедрата "Историческо и систематическо богословие" на Богословския факултет на СУ.

Магистърската програма е предназначена за духовници и църковни служители, които желаят да специализират в областта на християнското предприемачество и църковната финансовостопанска област; за богослови, които желаят да специализират; за служители и специалисти в държавната, регионалната и общинската администрации, ангажирани с развитието на църковните стопански дейности и тяхното представяне; за желаещите да получат задълбочени знания в църковния мениджмънт, духовната и църковната практика; за бакалаври и/или магистри по теология, които искат да продължат християнските традиции с инициативи, свързани с различни видове църковни стопански дейности.

Магистърските програми в Богословския факултет, като принцип на обучение, предлагат задълбочено и систематизирано запознаване с проблеми, свързани с християнското богословие, вяра и култура, а така също и с живота в Църквата.

Настоящата магистърска програма предлага надграждане на придобитите знания в една интердисциплинарна богословско-стопанска практическа насоченост и си поставя за задача подготвянето на специалисти със способности за ефективна професионална реализация и кариера в потисканата десетилетия наред стопанска инициатива на Църквата в България. Крайната цел е да бъде подпомогната кадрово БПЦ-БП както на централно, така и на регионално ниво /митрополии, архиерейски наместничества, енории и манастири/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама