Русия започва мащабни учения в Средиземно море

20:50, 30 авг 18 / Свят 25 1266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Русия започва мащабни военни учения в Средиземно море в периода 1-8 септември с участието на 25 кораба и 30 самолета, съобщи руското министерство на отбраната, предаде БТА. Съобщението за маневрите съвпада с твърдения, че режимът в Дамаск финализира плановете си за офанзива срещу последната крепост на бунтовниците в Сирия – провинция Идлиб.

В рамките на ученията в Средиземно море се планира развръщането на над 25 кораба начело с ракетния крайцер „Маршал Устинов“. А в международното въздушно пространство задачи ще отработват около 30 самолета, включително стратегически ракетоносци Ту-160, самолети за борба с подводници Ту-142МК и Ил-38, изтребители Су-33 и самолети Су-30СМ на морската авиация, посочват от руското министерство.

Планът на маневрите в акваторията на Средиземно море предвижда отработване на задачи по противовъздушна и противолодъчно-диверсионна отбрана, както и по противоминно осигуряване.

С цел безопасност на мореплаването и полетите, в съответствие с международното законодателство, районите на учението своевременно ще бъдат обявени за опасни за движение на кораби и самолети.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама