Южна Корея назначи нов министър на отбраната

08:50, 31 авг 18 / Свят 25 1001 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Южнокорейският президент Мун Дже-ин назначи нов министър на националната отбрана в момент, когато страната се опитва да подобри отношенията със северната си съседка, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Генерал Джеон Киеон-ду е бивш пилот на изтребител, който оглавява Комитета на началник-щабовете на въоръжените сили на Република Корея. Той ще замени на поста министъра на националната отбрана Сон Йон-моо.

58-годишният генерал неведнъж е призовавал за подобряване на отбранителните възможности на Южна Корея като противодействие на заплахата от севернокорейската ядрена програма. Неотдавна министерството на националната отбрана в Сеул заяви, че страната трябва да работи за намаляване на военното напрежение между съседните държави, които все още не са сключили мирен договор след Корейската война (1950-1953 година).

На среща на високо равнище със севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 26 април президентът Мун Дже-ин заяви, че Южна Корея ще намали постовете край демилитаризираната зона между двете страни.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама