Представител на Google идва в Пловдив за среща с директори на училища в България

09:40, 31 авг 18 / Култура 25 1471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представител на Google пристига в за Годишна среща на директорите на българските училища в облачните технологии, която ще се състои в Пловдив на 31 август и 1 септември. Анна Артемиева, която отговаря за развитието на образователните екосистеми на Google в Европа, Близкия Изток и Африка, е България по покана на Център за творческо обучение - единствен партньор на Google for education (Google за образованието) в страната.

В срещата ще учатват още заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов и представители на МОН. Община Пловдив е единствената община в България, която има програма за внедряване на облачни платформи във всички училища.

В срещата участват над 60 директори на училища от цялата страна, въвели облачни технологии. Целта на форума е да предложи платформа за обмяна на опит и да постави началото на общност от училища, които променят българското образование с въвеждането на технологични иновации.

Сайтът cloud.cct.bg предлага повече информация за събитието.

Google G suite е водеща в света облачна платформа. Предлага полезно съдържание и приложения като виртуални експедиции (Google expeditions), електронна класна стая (Google classroom), електронна поща (Gmail) и други. Към момента над 150 български училища я използват безплатно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама