Подготвят нова реставрация на крепостта Трапезица

11:00, 31 авг 18 25 1045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Велико Търново подготвя проект за нова реставрация на крепостта Трапезица, с която да бъде надградено възстановяването на емблематичната за българската история забележителност. Това обяви кметът на Старата столица Даниел Панов.

Той посочи, че ще се работи по реставрацията на още участъци от крепостната стена и зидовете, както и на още средновековни църкви, строени по време на столичния период на Търновград.

„Тези мерки ще направят Трапезица още по-атрактивна за посетителите. Вече проучваме възможностите за финансиране по механизмите за туристически обекти, атракции и анимации по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020“, обясни Даниел Панов.

Регионалният исторически музей и Общинската агенция по туризъм разработват нови решения за маркетинг на Трапезица. Обсъжда се и възможността за включването на крепостта в новия аудиовизуален спектакъл на Царевец, по чиято идейна концепция и музикално оформление се работи. Работи се и за създаването на нови маршрути за туристите, обединяващи двете крепости и църквите в квартал „Асенов“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама