Затвор за кредитен инспектор, мамил клиенти в Гоце Делчев

12:10, 31 авг 18 25 1375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура – Гоце Делчев е постигнала споразумение със защитата на П.Ц., обвинен за извършено от него престъпление в качеството му на длъжностно лице като кредитен инспектор в банка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В периода от 16.01.2009 г. до 09.06.2010 г. в гр. Гоце Делчев, в кръга на службата си, с цел да набави за себе си имотна облага подсъдимият възбудил заблуждение у различни лица, с което им причинил имотна вреда. Той бил привлечен към наказателна отговорност и за съставяне на неистински частни документи.

В единия от случаите той склонил мъж от с. Мусомища да изтегли кредит в размер на 4900 евро на свое име и да му предаде сумата, като го уверил, че той ще поеме задължението да заплаща погасителните вноски, за което бил съставен договор. Впоследствие обаче изтегленият кредит не бил погасен, а парите не били върнати на кредитополучателя.

Освен това, година по-късно той успял да убеди същия пострадал да направи искане за издаване на кредитна карта, която първоначално била с кредитен лимит от 500 лева. След това, с няколко анекса, същият бил увеличен до 4900 лева. Картата била получена и заедно с ПИН кода предадена на подсъдимия Ц., който се облагодетелствал с наличността по нея, но не погасил съответните задължения.

П.Ц. успял да заблуди и А.М. от с. Дъбница и К.В. от гр. Гоце Делчев, че им подготвя и предоставя за подпис документи за издаване на кредитни карти с лимит от по 2000 лева, които ще им послужат за погасяване на закъснели вноски по изтеглени преди това потребителски кредити. В действителност той съставил договор за издаване на кредитни карти с лимити от по 1000 лева, като след издаването им казал, че същите трябва да му бъдат дадени за погасяване на закъснелите вноски. Впоследствие, без знанието на пострадалите от действията му лица, увеличил лимитите по тях съответно до 4000 лева и 4500 лева. Задълженията по картите останали не погасени от подсъдимия.

Подсъдимият П.Ц. се признал за виновен за извършените от него престъпления и се съгласил да му бъде наложено едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от десет месеца, чието изпълнение е отложено за срок от три години.

Съдът е одобрил сключеното споразумение, което има характера на влязла в сила присъда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама