Задържаха главна счетоводителка за производство на пико във Варна

18:45, 31 авг 18 25 2083 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уважени са били исканията на Окръжната прокуратура във Варна за вземане мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на жена и мъж, привлечени като обвиняеми по дело за производство и държане с цел разпространение на различни видове наркотици – престъпление по член 354а, ал. 1 от НК, извършено в съучастие, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 29 август тази година при специализирана полицейска операция са установени като извършители двете обвиняеми лица. Е.П. и Т. И се занимавали с производство на синтетични наркотици. При проведените процесуално-следствени действия на два адреса във Варна и в лек автомобил са иззети 52,6 г амфетамин, 0,24 г марихуана, множество прекурсори и предмети, предназначени за приготвяне на наркотични вещества.

Последвало задържането на лицата с постановление на Окръжната прокуратура във Варна за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда. Е.П. е главна счетоводителка по професия и „готвач“ на пико, а съучастникът й Т.И. също бил вещ в производството на синтетични наркотици.

Определението на Варненския окръжен съд, с което са взети мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама