България с най-много жени в технологичния сектор

12:23, 01 сеп 18 25 1870 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изследване на статистическата агенция на Европейския съюз Евростат сочи, че:

България е най-бедната държава от всичките 28 страни членки на ЕС, но е на първо място по предоставени и заети работни позиции за жени в областта на информацинни и комуникационните технологии.

Броят на българките всъщност се е понижил, въпреки че нацията ни се опитва да се утвърди като технологичен и софтуерен център в Източна Европа, но се справя много добре в средната стойност от 17,2% в ЕС като цяло.

Работещите в такава сфера в България всъщност се е понижил, въпреки че нацията ни се опитва да се утвърди като технологичен и софтуерен център в Източна Европа, но се справя много добре със средната стойност от 17,2% в ЕС като цяло. Жените в САЩ задържат около 26% от работните места, свързани с математика и компютри, което е по-ниско от това през 1960-а година. 

В България има много млади дами, които насърчават следващото поколение жени да избират кариера в компютърната индустрия - по някакъв начин предразсъдъците, които съществуват в повечето страни, са по-малко в България. 

От миналата година само 2% от фондовете за рисков капитал в световен мащаб отиват за жени, ръководещи бизнес - въпреки че фирмите, управлявани от жени, са имали по-висока възвращаемост на капитала и по-добри резултати. Очевидно е, че трябва да се мобилизира ръководството както на мъжете, така и на жените.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама