Откриха изцяло обновената волейболна зала в Русе (СНИМКИ)

18:15, 01 сеп 18 25 1189 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изцяло обновената волейболна зала „Иван Ханджиев - Сапа“ в Русе беше открита днес, 1 септември.

С отпуснатите от Министерството на младежта и спорта 220 000 лева изцяло са ремонтирани основното помещение, съблекалните и санитарните помещения, положена е нова настилка, направена е външна изолация и е монтирана нова мрежа на игрището.

Община Русе е предоставила 18 000 лева за обзавеждане. По време на Световното първенство по волейбол за мъже този месец, на което Русе е един от българските градове домакини, зала „Иван Ханджиев“ ще бъде използвана за тренировки на националните отбори. От 12 до 18 юни в дунавския град ще се играят срещите от група „А“ на шампионата, в която са тимовете на Бразилия, Франция, Канада, Египет и Китай.

„Изключително съм щастлив и горд от това, което правим в Русе. Време е да обърнем внимание и на бокса, като направим реконструкция и на тяхната зала“, заяви министърът на спорта Красен Кралев.

Освен него на откриването на обновената спортна зала присъстваха кметът Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, почетният председател на българската федерация по борба и вицепрезидент на Българския олимпийски комитет Валентин Йорданов и помощник треньорът на волейболния отбор Красимир Миронов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама