Звезден рожденик: Киану Рийвс

09:42, 02 сеп 18 / Любопитно 25 1822 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува американският актьор Киану Рийвс и навършва 54 години!

Киану Чарлс Рийвс е роден на 2 септември 1964-а година в Бейрут, Ливан е канадско-американски актьор, който е включен в „Топ 10 на най-любимите звезди на Америка“ и през януари 2005-а година получава своята звезда на Холивудската алея на славата.

Семейството на бъдещата знаменитост не са имали отношение към киното. Бащата на Рийвс напуска семейството си, когато Киану е едва на три години, а майка му е изхранвала прехраната за семейството, работейки в нощен клуб като танцьорка. Тя първоначално мигрира в Австралия, а после се мести в САЩ и Канада. За това време Киану има няколко бащи, а често му се налага и да сменя училищата си. В добавка към това, той има и дислексия, която заради стреса на постоянното местете се влошава. Като дете той мечтае за кариера в хокея, но съдбата си знае работата, той получава травма, която не му позволява да се развива на леда.

Рийвс започва своята актьорска кариера, когато е на девет години. Той се появява на сцената в представлението „Проклетите янки“. На 15 години играе роля в пиесата „Ромео и Жулиета“. Рийвс прави своя екранен дебют в комедиен сериал по телевизия СВС. През цялата си ранна кариера през 80-те, той се появява в реклами (включително и една за кока-кола), късометражни филми като драмата „Една крачка назад“ и сценична работа по култовия филм на Брад Фрейзър „Момчето вълк“ в Торонто. През 1984-а година той става кореспондент на младежката програма „Стани велик“ по Канадската телевизия.

През 1994-а година кариерата на Рийвс достига нова висота в резултат от участието му в екшъна „Скорост“. Неговата роля във филма е спорна (освен в „Критична точка“), защото дотогава той взима участие главно в комедии и драми. Досега той не е бил единственият популярен актьор във филм. Летният екшън има сравнително голям бюджет и е ръководен от кинематографът, станал режисьор Ян де Бонт. Неочакваният международен успех на филма превръща Рийвс и неговата екранна партньорка Сандра Бълок в звезди от голяма величина.

Неговата любима Дженифър Сайм умира в автокатастрофа, а малко преди това той губи и детето си с нея. След това Рийвс няма сериозна връзка. Друг удар за актьорът е загубата на Ривър Феникс, неговият най-добър приятел, който умира от свръхдоза. Рийвс никога не е бил женен.

 

Някои от филмите с Киану Рийвс:

Критична точка (1991)
Скорост (1994)
Матрицата (1999)
Месец Любов (2001)
Къщата на езерото (2006)
Джон Уик (2014)
Уязвима (2016)
Джон Уик 2 (2017)

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама