Валери Симеонов: НФСБ е против оставките на тримата министри

19:27, 02 сеп 18 / Политика 25 1639 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Валери Симеонов ще обяви на 3 септември своето решение дали да остане част от правителството на премиера Бойко Борисов. Така започва официалната позиция на НФСБ по повод оставките на вътрешния, транспортния и регионалния министър заради катастрофата със 17 загинали край Своге.

Симеонов заяви своето предстоящо решение, след като партията му проведе дълги разговори на 1 и 2 септември за това дали да остане в правителството на Борисов.

НФСБ проведе срещата, след като Симеонов остро разкритикува решението на Борисов да поиска оставките на министрите на вътрешните работи, транспорта и регионалното развитие поради катастрофата на 25 август в Своге, при която 17 души загинаха и 21 бяха ранени.

Решенията на Симеонов също са на фона на сериозни напрежения в рамките на Обединените патриоти, които продължават от няколко месеца. Копулаторите многократно са изпратили сигнали, че трите избирателни партии ще отидат отделно в изборите на 26 май 2019-а година за изборите за Европейски парламент и есента на 2019-а година за общинските избори.

На 2 септември след срещата на НФСБ, която продължи до полунощ в събота и продължи няколко часа в неделя, Симеонов публикува във Facebook дълги критики за поведението на Борисов и неговата партия по отношение на коалиционното правителство.

"Промяната на министрите, без никаква основа, често без основна човешка логика, създава усещане за несигурност сред останалите членове на кабинета, тъй като тези съкращения не са резултат от лошо представяне, а случайни инциденти, маргинализирани протести или непроверени обвинения“ , каза Симеонов.

Позовавайки се на случая Своге като пример, Симеонов каза, че Борисов има за цел бързо да отблъсне общественото недоволство и да защити личния си рейтинг.

Симеонов цитира многобройни случаи на уволнения на висши чиновници през последните месеци, като заяви, че оставките от 31 август "са последният срамен случай на поредицата оставки под външен натиск, а не заради неспособност да се справят с официалните задължения"

На 1 септември ( събота ) Борисов каза, че на 3 септември ще се състои заседание на правителствената коалиционна комисия, за да се обсъди въпросът с оставките. Държавната информационна служба каза, че Борисов е на официално посещение в Черна гора на 2 и 3 септември.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама