Повече от 60 учебни заведения ще посрещнат 15 септември в ремонт

19:34, 02 сеп 18 / Култура 25 1465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Непосредствено преди началото на новата учебна година стотици училища все още са в ремонт. В някои от тях ремонтите ще продължат и след 15-ти септември.

В 122 ОУ в София се подновяват изцяло три класни стаи, училищната лавка, сменят се врати и се боядисва, съобщава bTV.
Ремонтът се извършва с помощ от над 100 хиляди лева от Столичната община. Ивета Германова, директор основното училище, обясни, че фирмата, която извършва ремонта гарантира, че до 10 септември ремонтът ще приключи, така че ще има време и за почистване.

Засега ремонтът продължава в близо 1000 училища, в 50 от тях няма да приключи до 15 септември. Най-мащабни са ремонтите в Кърджали.

По-голям проблем имат в училищата, където ремонт от години изобщо не е започвал. Като в основноното училище в монтанското село Доктор Йосифово. Въпреки че сградата изглежда като изоставена, тук учат 45 деца.

Селският свещеник отец Данчо си спомня времето, когато е учил тук преди повече от половин век. „Тука всяка сутрин имаше много деца, имаше две паралелки осми клас”, спомня си отец Данчо Аврамов.

От училището обясниха, че бюджетът не позволява големи ремонти. Преди началото на новата учебна година ще сменят само счупените прозорци.

От министерството на образованието уверяват, че дори там, където ремонтите продължават, те няма да пречат на учебния процес.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама