Хюи Фюри: Изненадата за Кубрат Пулев съм аз

08:55, 03 сеп 18 / Спорт 25 1392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Опонентът на Кубрат Пулев за двубоя на 27 октомври в столичната зала „Арена Армеец“ - Хюи Фюри пристигна снощи на летище София. Той беше придружен от баща си Питър Фюри, който е негов мениджър и треньор, предаде БГНЕС.

Британецът не разкри дали подготвя специална тактика за двубоя срещу Пулев. „Ще видите във вечерта на срещата. Изненадата за Пулев съм аз. А кой е фаворитът в мача ще решат букмейкърите“, отговори лаконично боксьорът.

Двубоят между двамата ще определи задължителния претендент на Международната боксова федерация за пояса на Антъни Джошуа или Александър Поветкин. Джошуа залага всичките си титли в двубоя с руснака, който е на 22 септември на стадион „Уембли“ в Лондон. В момента световната титла на IBF е притежание на Антъни Джошуа.

„Аз съм на 100% сигурен, че ще продължа да играя за световната титла“, заяви Фюри. Той сподели, че не идва за първи път в България, защото тук както той, така и баща му имат приятели. Стана ясно още, че днес двамата боксьори ще дадат съвместна пресконференция в хотел "Маринела".

Хюи Фюри е братовчед на бившия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, който успя да детронира Владимир Кличко в дуел, който се състоя на 29 ноември 2015 г. в Германия.

Последният медалист за България в бокса от олимпийски игри, носител на бронзово отличие от Лондон 2012 - Тервел Пулев с 11 победи с 11 нокаута, ще се боксира пред родна публика за най-престижния приз в професионалната си кариера - европейската титла в полутежка категория.

Негов съперник на 27 октомври ще бъде аржентинецът с италиански паспорт Леонардо Брузесе, който е с 19 победи и 5 загуби.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама