Нанков: За оставка на правителството не може да се говори

11:55, 03 сеп 18 / Политика 25 1426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на регионалното развитие в оставка Николай Нанков заяви, че за оставка на правителството не може да се говори. По думите му има конкретни ангажименти и правомощия в провеждането на политики на три ведомства и подчинените им структури.

"Убеден съм, че кабинетът и правителството изпълняват по изключително категоричен начин управленската си програма и приоритетите си", посочи Нанков пред bTV.

В петък, 31 август, той подаде оставка, заедно с министрите на вътрешните работи и на транспорта след като премиерът Борисов поискал тримата да се разделят с постовете си, заради скандала с катастрофата на автобус край Своге, при която загинаха 17 души.

По думите му не е имало натиск за оставки и за него това е правилното решение да се поеме отговорност. "Мотиви в случая е безсмислено да се изтъкват. Дори, ако има или няма вина в хора или институции, ние имаме 17 загинали, 21 тежко ранени, един съсипан човек - шофьора", заяви Нанков.

Той отрича министрите да живеят в страх от уволнение и в унижение, както Валери Симеонов посочва преди дни. "Не е прав, премиерът не просто е длъжен, той трябва да избира с кого ще работи."

Според него координацията, комуникацията и контролът на подопечни му структури, като АПИ, е трябвало да бъде по-добра. Той добави, че е критичен в оценката на работата на АПИ и председателят й Дончо Атанасов.

"Имало е пропуски, трябват по-кардинални действия в комуникацията. По пътя край Своге е имало движение две години по-рано преди акт 16", посочи той.

Нанков е категоричен, че варовик в пътя може да има само при участък с леко и средно движение, но не и за тежко и много тежко движение. Той добави, че пътят край Своге е транзитен с тежкотоварен трафик от над 24 000 автомобила. Гаранцията за отстраняването на дефектите по пътя е до декември месец тази година.

Министърът заяви още, че седмица преди инцидента е разписал обнародване на наредба с над 20 нови нюанса за пътна безопасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама