Бургас чества 133 години от Съединението

18:30, 03 сеп 18 25 1183 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празнични чествания в Бургас по случай 133 години от Съединението започват на 6 септември в 10:00 часа на площад "Атанас Сиреков" с ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас.

В 10:30 часа пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (до Военен клуб-Бургас) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на всички герои, дали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Ще бъдат положени венци и цветя на признателност към всички, паднали в Сръбско-българската война от 1885 г., довела до Съединението на България.

От 11:00 часа на пл. "Атанас Сиреков" жителите и гостите на града ще могат да се включат в Празнично надиграване с участието на Клуб за български народни танци "Чанове" - Бургас.

В навечерието на празника - 5 септември от 18:30 часа, читалище "Св.Св.Кирил и Методий 1985" организира програма с участието на Бургаски духов оркестър, творчески и образователни работилници. Събитието ще се проведе в "Меден рудник", зад втората спирка на линия Т2. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама