Пет технологии, които ще въздействат върху човечеството в дългосрочен план

21:00, 03 сеп 18 / Любопитно 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Технологиите трайно промениха света и не можем да си представят живота без тях. Те се основават на постиженията на научно-техническия прогрес. Пpeз cлeдвaщитe гoдини, вcлeдcтвиe нa нoвитe тexнoлoгии и инoвaци, живoтът ни щe ce пpoмeни в мнoгo acпeĸти.

Вижте няколко технологии, които ще имат най-голямо въздействие върху човечеството в дългосрочен план.

Самоуправляващи се камиони

Самоуправляващите се камиони са революционна технология, която със сигурност може да направи живота ни по-лек, но и ще стане причина много хора да останат без работа. Според анализаторите, самоуправляващите се камиони ще се появят по пътищата до 5 години.

Разплащания с лицево разпознаване

Технологията за разпознаване на лица използва алгоритми за определяне на уникалните черти на лицето на човек, които се оказват достатъчно надеждни, за да се определи идентичността на даден човек чрез геометрични и пространствени изчисления.

Квантови компютри

Тази технология ще революционизира изкуствения интелект и машинното обучение, по-специално в областта на „constraint-based“ моделирането. Решаването на сложни симулации и насрочването на проблеми, свързани с комплексните вериги за доставки и логистичните системи, са част от научните изследвания днес.

Самообучаващи се компютри

Компютрите ще могат да се обучават чрез многократни опити и грешки, без външна помощ. Подобна технология вече се използва за повишаване на безопасността на движението на самоуправляващите се автомобили, но постепенно навлиза и в други области.

Генна терапия

Тази технология има потенциал да лекува заболявания, които произтичат от грешка в единичния ген.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама