Поставиха пешеходна пътека по нова технология до пловдивско училище

11:10, 04 сеп 18 25 1460 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Експериментална пешеходна пътека се появи на ул. „Арх. Камен Петков“ до едноименната Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия. Използвана е нова технология, като първоначално върху паважа са нанесени два различни вида грунд, а отгоре са положени термопластични знаци.

„Целта ни е да имаме трайно отбелязана пешеходна пътека, която да е видима не само със задължително поставените по наредба знаци, а и със самата си визия върху пътното платно. Поредният ни опит за дълготрайни пешеходни пътеки върху паважните улици е продължение на мерките за опазване живота и здравето на всички жители и гости на Пловдив, и най-вече на децата“, коментира директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Ако новата технология даде очаквания резултат, това ще направи възможно по-бързо да се постави маркировката за пешеходни пътеки по паважните улици, която да допълни обозначаването им с пътни знаци. Успешен се оказа опитът с направената преди около година първа пешеходна пътека от бетонни ивици на ул. „Богомил“ до училище „Васил Левски“, на която тези дни предстои освежаване.

Заедно с район „Централен“ в момента се оформят още две такива пешеходни пътеки – на ул. „Преслав“ до площад „22 септември“ /Гроздовия пазар/ и до пощата на бул. „Пещерско шосе“. Според изготвения в „Организация и контрол на транспорта“ разчет до 15 септември пътната маркировка във всички райони на града трябва да се обнови. Досега тя е изпълнена в „Централен“, „Западен“ и частично в „Източен“, предстои работа на пълни обороти в „Тракия“ и „Северен“. Преди първия учебен ден около всички училища и детски заведения се подновяват осветлението и пътните знаци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама