Цветанов: Бойко Борисов никога не взима еднолични решения

08:52, 04 сеп 18 / Политика 25 1702 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Коалицията е стабилна, продължаваме с управленската си програма. Премиерът прие оставките на тримата министри. Но те ще се гласуват от парламента." Това отбеляза Цветан Цветанов в сутрешния блок на bTV. Заместник-председателят на ГЕРБ не изключи вариант и да няма оставки на министрите. Той даде за даде за пример Теменужка Петкова и Бисер Петков, чиито оставки не стигнаха до гласуване. Цветанов уточни, че в понеделник ще се реши какво ще се прави.

От сряда до петък ще бъде финализирана цялостната процедура с оставките на министрите. "Има сериозна подкрепа за министър Нанков. Вчера съвсем спонтанно кметовете застанаха зад него", каза още политикът в студиото на bTV. 

Цветанов коментира и вчерашното изявление на Румен Радев. Според лидера на ПГ на ГЕРБ, с всяко свое изказване президентът Радев търсел конфронтация.  "Когато бащата на главнокомандващия говори, че няма проблем, защото няма убит човек... Как щяхме да коментираме днес, ако имаше убит. Кое налага да се крие инцидентът девет дни", запита Цветанов. 

"Темата за пътната безопасност беше мой личен ангажимент, когато бях вътрешен министър. И тогава жертвите намаляха наполовина. Аз станах солидарен с майките на загиналите деца", поясни още депутатът. 

Цветанов коментира и дали Валери Симеонов ще бъде сменен като вицепремиер с думите: "Това е тема, която се дискутира на коалиционен съвет, а тя не е обсъждана".

"Бойко Борисов никога не взима еднолични решения", каза народният представител от ГЕРБ по повод обвиненията на Симеонов. "Трябва да умееш да преглътнеш егото си. Аз затова съм готов да се извиня на всеки", уточни Цветанов.

Цветанов отрече и думите на Георги Кадиев, че е гостувал в къщата на Бенчо Бенчев. "Никога не съм бил в дома му. Никога не е бил благодател на ГЕРБ. А е бил сериозен благодетел на БСП", каза Цветанов.

Цветанов повтори категорично и в телевизионен ефир, че няма да бъде следващият вътрешен министър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама