Популярността на Макрон се срина с 10% за месец

12:30, 04 сеп 18 / Свят 25 1069 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Популярността на френския президент Еманюел Макрон се намира на най-ниското равнище, откакто той встъпи в длъжност през май 2017 г. Тя спадна за един месец с 10% до 31%. Това показват данните от социологическо проучване, проведено от Ифоп.

Изследването е проведено от 30-ти до 31-ви август сред 1015 души на възраст над 18 години. Проучването е осъществено по поръчка на седмичника "Пари Мач" и най-голямата регионална радиостанция "Сюд радио".

Други проучвания потвърждават тенденцията за снижаване на рейтинга на стопанина на Елисейския дворец под 40% одобрение. Оказва се, че популярността на Макрон в момента е по-ниска от тази на неговия предшественик Франсоа Оланд, който за същия период на своето управление се радваше на подкрепата на 32% от избирателите.

Само 32% от французите смятат, че Макрон "провежда правилната икономическа политика", в същото време на противоположното мнение са 68% от запитаните. Едва 22% вярват, че президентът е близък и се интересува от техните проблеми.

На фона на намаляващата популярност на Макрон спада и подкрепата за неговото правителство. Премиерът Едуар Филип е загубил 3%, но е с по-голяма подкрепа от своя началник - 35%.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама