Съдът отмени домашния арест на шофьора на рейса убиец, пусна го срещу 2000 лв.

11:25, 04 сеп 18 25 1378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният съд в София не се съгласи шофьорът на преобърналия се рейс край Своге да е под домашен арест. Магистратите прецениха, че мярката му за неотклонение трябва да е парична гаранция от 2000 лв., съобщи вестник "24 часа".

Според обвинението в края на август Григор Григоров навлязъл в насрещното на пътя София - Своге и с превишена и несъобразена скорост завил надясно и минал през мантинелата, преобръщайки се в пропаст. След тежката катастрофа загинаха 17 пътници.

Според съда има доказателства, че Григоров е виновен за пътния инцидент. Магистратите се позоваха на протокол за оглед на местопроизшествието и свидетелски показания. Особено важни се оказали разпитите на мъж и жена, които се движели на мотор зад рейса. Освен това заключение на автотехническа експертиза по делото гласи, че причината за катастрофата е превишена и несъобразена скорост, както и навлизане в насрещното. 

Съдебният състав отбеляза, че тепърва трябва да се изясни каква е причината за катастрофата - дали превишената с 13 км в час скорост, или несъобразената скорост.

Шофьорът има седем дни да внесе 2000 лв., за да може да излиза от дома си. Той е с отнета книжка и със забрана да напуска страната. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама