Военен метод преборва безсънието за 2 минути

21:00, 04 сеп 18 25 1777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прийом, използван от военните, ни позволява да преборим безсънието и да заспим само за две минути, пише вестник "Метро", цитиран от БТА.

В Обединеното Кралство от безсъние страда около една трета от населението. Хроничното недоспиване е свързано с възникването на редица проблеми за здравето, като диабет, инфаркт и инсулт.

Как действа споменатата техника на заспиване? Първо трябва да се отпуснат мускулите на лицето, включително езикът, челюстите и очите.

Раменете трябва да се спуснат във възможно най-ниското положение. Трябва да се вдиша дълбоко, да се отпусне гръдният кош и да се отпуснат краката, като се започне от бедрата и се приключи с прасците. След като сме отпуснали цялото си тяло за десет секунди, трябва да изчистим съзнанието си от всякакви мисли. Можем да си представим, че лежим в кану на гладко езеро със синьо небе над главата ни. Трябва да си повтаряме думите "не мисля, не мисля, не мисля" в продължение на 10 секунди.

За този метод на заспиване за пръв път беше писано в книга през 1981 година. Той се използва от военните за борба с безсъние при завърнали се от бойното поле войници, страдащи от посттравматичен стрес.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама