Готвят въвеждане на еднопосочно движение по бул. "Копривщица" в Пловдив

17:00, 04 сеп 18 25 1099 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Еднопосочно движение предстои да се въведе по бул. „Копривщица“ в участъка между булевардите „Пещерско шосе“ и „Шести септември“. Решението бе взето в края на миналата седмица от експертния съвет към общинската комисия по безопасност на движението в изпълнение на генералния план за организация на движението. Това съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев.

Поставянето на пътните знаци вече започна, ще бъде положена и маркировка. Когато целият участък бъде изпълнен, еднопосочността ще бъде въведена. Очаква се това да стане до края на септември. Според инж. Кръстев новата организация ще допринесе за по-голямата сигурност при пресичането на невралгичните кръстовища по бул. „Копривщица“ от всички участници в движението.

Предстои промяна в маршрута на автобусите от масовия градски транспорт и съответното изместване на две спирки: №313 – бул. „Копривщица“, ул. „Чернишевски“ /изток/, и №439 – храм „Свети Николай“, бул. „Копривщица“ /изток/. През първата спирка минават автобусни линии №10 /в посока към кв. „Христо Смирненски“/, №15 /в посока към кв. „Прослав“ и №37 /в посока към ЕАЗ в район „Южен“/, а през втората – №37 /в посока към ЕАЗ/. Експертният съвет одобри новите места на спирките, като за удобство на пътниците те са разположени максимално близо до досегашните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама