Митничари задържаха 5000 литра гориво край София

15:00, 04 сеп 18 25 1326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

5000 литра гориво задържаха митнически служители, съвместно със служители на НАП и със съдействието на Междуведомствения координационен център в ГДБОП, в района на София при две проверки.

На 23.08.2018 г. митническа мобилна група спира за "роуд стоп" проверка лекотоварен автомобил, превозващ ПВЦ-съд с 1000 литра жълтеникаво-кафява течност с мирис на енергиен продукт. Митническите служители установили, че горивото е натоварено от бензиностанция в близост до София. Възникват съмнения, че количеството дизел не е отчетено през нивомерната система на търговския обект.

При огледа на бензиностанцията, съвместно с НАП, е установено, че на територията на обекта се намира подземен резервоар, оборудван с помпа и пистолет за зареждане, който не е свързан и респективно не предава данни към НАП. Откритото количество енергиен продукт в незаконния резервоар е около 4000 литра.

Документи, удостоверяващи плащане на акциз за установеното дизелово гориво - общо около 5000 литра, не са представени. Горивото е задържано. Взети са проби за лабораторна експертиза. Бензиностанцията ще бъде санкционирана за липсата на документи удостоверяващи, плащането на акциз от Агенция „Митници" по реда на ЗАДС. От НАП са съставили 2 акта за нарушения при документиране на продажбите от бензиностанцията.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама