Областният управител прати застрояването на Силистар в съда

16:25, 04 сеп 18 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Решението на Общинския съвет в Царево за Силистар е незаконосъобразно и отива на съд, реши Областна управа Бургас. Преди повече от две седмици общинските съветници решиха промяна на терен в местността "Силистар".

Според кмета Георги Лапчев това се прави, за да се изгради път, но има възможност и за строителство. Част от терена е урегулиран поземлен имот, но с това решение се задават други параметри. Окръжна прокуратура се самосезира. Проверка извърши и Областна администрация – Бургас. Според областният управител на Бургас Вълчо Чолаков не са спазени няколко законови процедури.

„В конкретния случай имотът попада в границите на природен парк „Странджа“. При това обстоятелство е било необходимото проектът за устройствен план да бъде съгласуван с Министерство на околната среда и водите. Липсата на такова становище представлява съществено нарушение на Закона за устройство на територията (ЗУТ)“, каза Чолаков, предаде БНР.

Юристите на Областна управа са открили и други нарушения според които за да се изгради път до плажа е необходимо изработването на парцеларен план за неурбазинизараните територии или регулационен план в урбанизирана такава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама