Институтът за пътна безопасност: МВР е могло да предотврати катастрофата край Своге

16:31, 04 сеп 18 25 1318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

МВР е могло да затвори опасния пътен участък при Своге и да предотврати катастрофата със 17-те жертви. Това обявиха от Института за пътна безопасност заедно с предварителния си доклад по случая. В него обвиняват още и Пътната агенция в липса на контрол. От МВР отказаха коментар с мотива, че в момента тече разследване.

Според Института за пътна безопасност верига от пропуски е довела до трагичния инцидент.

"Като се започне от първата фаза - фазата на проектирането преди ремонта, премине се през самия ремонт и се достигне до въвеждането му, пускането в експлоатация и експлоатацията му, всеки един от органите, които са били отговорни за това този път да ни осигурява безопасност и безпроблемно придвижване, е допуснал пропуск или грешка”, заяви Диана Русинова от Института за пътна безопасност.

По думите й последният орган, който е можел да предотврати това, е МВР. Министерство също не е упражнило правомощията си и не е наложило санкция, допълни тя. От МВР отказаха коментар с мотив, че в момента тече официално разследване.

"Пътят можеше да бъден затворен докато се отстранят конкретните проблеми. Има 7 предписания за опаност, а не са предприети инженерни решения, за да се ограничи скоростта", категоричен беше Богдан Милчев от Института за пътна безопасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама