Борисов се среща в Израел с пострадали при атентата в Сарафово

09:10, 05 сеп 18 / Политика 25 1644 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във втория ден от официалното си посещение в Израел премиерът Бойко Борисов ще разговаря с колегата си домакин Бенямин Нетаняху и ще се срещне с роднини на загиналите при атентата в Сарафово израелски граждани.

По-късно Борисов ще открие и паметник в Тел Авив по повод 75 години от спасяването на българските евреи. Премиерът посещава за втори път Израел и за втори път ще се срещне с Нетаняху за последните 3-4 месеца.

Сощи Борисов призова за общи усилия в борбата срещу тероризма по време на Световната конференция на Международния институт по контратероризъм, която се провежда в град Херцлия.

В речта си пред делегатите вчера той отчете, че като външна граница на Европейския съюз и като страна-членка на НАТО България полага сериозни усилия в борбата с разпространението на радикални идеи. "И в момента вършим огромна работа по опазването на границите - там мисля че сме от най-добрите", каза премиерът, предаде БНР.

"Сегашната битка може да е спечелена, но войната не е доведена докрай. Това е войната за умовете на хората", добави Борисов, подчертавайки необходимостта от засилено международно сътрудничество срещу тероризма.

Българският премиер изтъкна, че разузнавателните служби на България и Израел са постигнали изключителен синхрон след атентата в Сарафово, при който загинаха граждани на двете държави.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама