Задържаха Миню Стайков и още девет души при акцията във "Винпром Карнобат"

11:32, 05 сеп 18 25 2287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Над 10 души са задържани до момента при акцията на спецпрокуратурата в офисите на „Винпром Карнобат“, „Сис Индустрийс“ и „Топаз Мел“”, съобщи заместник-главния прокурор Иван Гешев.

Сред задържаните е и бизнесменът Миню Стайков.

На задържаните все още не са повдигнати обвинения. Това се очаква да стане в рамките на днешния или до края на утрешния ден.

Заместник-главният прокурор съобщи, че делото е образувано преди около два месеца. Тогава стана ясно и, че е открита фабрика за незаконни тютюневи изделия в Карнобат. “Печалбата, която е била от 2,5 млн. лв. на седмица. Тоест, 6 млн. лв. на месец”, разясни Гешев и добави, че работниците в нея са довеждани от Армения, не са излизали от фабриката, докато са работили – имали са спални помещения, фитнес, всички удобства.

“Фабриката беше с модерно оборудване – може би най-доброто в България. Капацитетът на производство е 1000 мастербокса на един цикъл, който се приключва в рамките на 5 работни дни. В момента се анализира ситуацията, очакванията са до утре да стане ясно кой е реалният собственик на фабриката", съобщи още Гешев.

"Фабриката е собственост на сина на кмета на Карнобат и е давана под наем по традиционна схема при случаите на незаконни производства”, заяви още Гешев, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че тогава не са били повдигнати обвинения, защото целта на разследващите е била да се стигне до реалните собственици. “Ние провеждаме акции, тогава, когато съберем доказателства, които да издържат в съда. За нас не е самоцел задържането на конкретни лица, а събирането на доказателства”, обясни заместник-главния прокурор.

Той каза, че нямало връзка между акцията от преди няколко дни срещу бизнесмена Ветко Арабаджиев, който се издирва от Интерпол и днешната акция.

Дали ще се появи връзка между двата разследвани случая, ще стане ясно едва когато се повдигнат обвинения“, съобщи Гешев.

Разследването по случая с „Винмпром“ е насочено да се види дали декларираните продажби съответстват на реално произведената стока, дали се спазва акцизният режим, събират се доказателства. „Нека да е ясно, „Вимпром“ не може да участва, правят го физически лица”, каза Гешев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама