Джокович се изправя срещу Нишикори на полуфинал на US Open

11:50, 06 сеп 18 / Спорт 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новак Джокович и Кей Нишщикори ще се изправят един срещу друг в полуфиналите от Откритото първенство на САЩ по тенис. Нишикори победи хърватина Марин Чилич с 2:6, 6:4, 7:6, 4:6, 6:4 в повторение на финала от 2014 година. Двубоят на централния корт „Артър Еш“ продължи малко над 4 часа и предложи много равностоен тенис, като и двамата играчи имаха своите силни моменти, но и често попадаха в игрови дупки.

Новак Джокович за 11-и път е сред четиримата полуфиналисти в Ню Йорк. Шампионът от „Уимбълдън“ се справи без особени трудности с австралиеца Джон Милман - 6:3, 6:4, 6:4. Милман нямаше сили да повтори подвига си от преди два дни, когато отстрани в четири сета 20-кратния шампион в турнирите от „Големия шлем“ Роджър Федерер.

Американката Мадисън Кийс се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис за втора поредна година, след като се наложи с 6:4, 6:3 над испанката Карла Суарес-Наваро. Поставената под номер 14 в основната схема Кийс нямаше особени затруднения срещу 30-годишната си съперничка, предаде БНР.

В спор за място на финала Кийс ще срещне 20-годишната японка Наоми Осака, която победи с 6:1, 6:1 украинката Леся Цуренко.

В другия полуфинал ще играят Серена Уилямс (САЩ) и Анастасия Севастова (Латвия).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама