26% от американците вече не използват Facebook

20:15, 06 сеп 18 / Свят 25 342 Topnovini
1

Около 26% от потребителите на Facebook в САЩ са отстранили мобилното приложение от устройствата си през изминалата година на фона на скандалите с безопасността и случаите на кражба на лични данни. Това съобщиха телевизионният канал CNBC.

Той се позовава на резултатите от проучване, проведено от американския изследователски център "Pew Research Center". Според наличните данни 54% от анкетираните са променили настройките за поверителност на своите страници в социалната мрежа на фона на скандалите с изтичането на лични данни през изминалата година. 42% от запитаните са заявили, че са решили да „си вземат почивка“ и временно да спрат да използват Facebook, уточнява БГНЕС.

Ако вземем само потребителите на социалната мрежа на възраст от 18 до 29 години, сред тях броят на премахналите мобилното приложение от своите устройства е 44%. В същото време, както отбелязва CNBC, проучването не засяга приложението Инстаграм, което също е собственик на компанията Facebook.

Изследването е проведено от края на май до началото на юни тази година, сред около 3 400 американски потребители на Facebook над 18-годишна възраст. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани