87 слона в Ботсвана са избити от бракониери

08:00, 09 сеп 18 / Свят 25 379 Topnovini
1

Бракониери избиха 87 слона в Ботсвана, Южна Африка. Животинските трупове са били открити в близост до резерват в делтата на Окаванго, съобщава BBC.

Слоновете са били убити през последните 3 месеца, а по-голямата част от тях са загинали през последните 2 седмици. Слоновете са били избити заради бивните им, като труповете са оставени да се разлагат. Освен това, убити са и 5 бели слона, които са изключително застрашени от изчезване.

„Шокиран съм, напълно поразен. Това е най-мащабното бракониерството, случило се до момента в Африка“, коментира сътрудникът на организацията „Слонове без граници“ Майк Чейз. Масовото избиване на слонове изисква незабавни действия от страна на правителството.

В Ботсвана се намира най-голямата популация на слонове в света от 130 хиляди индивида.Страната се смята за последното убежище за дивите животни в Африка, след като бракониери по цял свят масово убиват животните заради слоновата кост.

Миналата година в Кения бе убит един от най-старите и най-големи слонове в Африка. През юли тази година на територията на национален парк бе открит трупът на амурски тигър, а през август в Никарагуа заснеха отвличането на морска костенурка, пише Агрозона.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 273 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.