Пет неща, които са забранени в Северна Корея

16:10, 07 сеп 18 / Свят 25 1320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма друга държава, в която хората да са държани в по-голяма изолация от света, както в Северна Корея. Въпреки че политическият елит може да си купи всичко, то за обикновените корейци нещата не стоят по този начин. За тях съществуват множество забрани и абсурдни закони.

Вижте пет неща, които са забранени в Северна Корея.

Кока-кола

Едно от нещата, които не се продават в комунистическата държава е кока-колата. Въпреки това в ресторанти и магазини се продават различни имитации на безалкохолната напитка.

Прически от каталог

Мъжете в Северна Корея са длъжни да си избират прическите от каталог, съдържащ точно 12 прически. Те трябва да имат коса, не по-дълга от тази на Ким Чен Ун.

Поп-музиката

В страната е забранена поп-музиката. Хората могат да слушат само музика, която възхвалява Ким Чен Ун или режима. Слушането или композирането на нещо по-различно се счита за криминално престъпление.

Боядисване на косата

Още по откачена е следващата забрана - боядисването но косата. Косата на всяка жена трябва да е черна, може да се боядисва, ако започне да посивява, разбира се, само в черно.

Пиърсинг

Пиърсингът също е забранен. Обеци могат да носят само жените. Пиърсингите на всяко друго място по тялото са строго забранени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама