Захари Карабашлиев e Разказвач на месеца за септември в Столична библиотека

12:20, 07 сеп 18 / Култура 25 1521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Захари Карабашлиев e Разказвач на месеца за септември в Столична библиотека

Една година след излизането на „Хавра“ романа ще представят авторът му Захари Карабашлиев и критикът доц. Пламен Дойнов.

Десет години след безапелационния успех на „18% сиво“, „Хавра“ – вторият роман на Захари Карабашлиев – се превърна не само в едно от най-любимите български заглавия за последната година, но и спечели две от най-престижните награди на родната литературна сцена – Националната литературна награда за български роман на годината на Фонд „13 века България“ и Наградата „Христо Г. Данов“.

Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната история на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична и гротескна България.

Какво обаче се е променило година по-късно от излизането и премиерата на „Хавра“? В рамките на инициативата „Разказвач на месеца“ на Столична библиотека Захари Карабашлиев ще се срещне с читатели и ще отговори и на най-неудобните въпроси. За миналото и настоящето, за пътя от „18% сиво“ до „Хавра“.
Модератор  ще бъде доц. Пламен Дойнов.
Събитието е на  26 септември от 19:00 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4. Вход свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама