Майкъл Мур сравнява Тръмп с Адолф Хитлер в новия си филм

19:40, 07 сеп 18 / Любопитно 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На откриването на Международния филмов фестивал в Торонто американският режисьор Майкъл Мур представи премиерно кинотворбата си "Фаренхайт 11/9", в която сравни президента на САЩ Доналд Тръмп с Адолф Хитлер, съобщи Reuters, цитирана от БТА.

Документалния филм се спира подробно над явленията, които допринесоха за победата на милиардера републиканец на президентските избори през 2016 година. В лентата си Мур прави недвусмислени паралели с идването на власт на Хитлер през 30-те години в Германия. При един от творческите си похвати режисьорът наслагва думи, произнесени от Тръмп, върху филмов материал от митингите на Хитлер.

Заглавието на новата документална лента на Мур "Фаренхайт 11/9" идва от ранните часове на 9 ноември 2016 година, когато кандидатът на републиканците Доналд Тръмп официално обяви победата си на президентски избори в САЩ.

Кинофестът в Торонто беше открит с прожекциите на шотландската драма на Дейвид Макензи "Крал извън закона" с Крис Пайн в главната роля и на документалната лента на Майкъл Мур "Фаренхайт 11/9". Публиката на кинофорума ще може да гледа 255 пълнометражни филма и 88 късометражни.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама