Скорпиони пълзят по главите на деца на фестивал в Индия

20:40, 07 сеп 18 / Свят 25 1078 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всяка година в индийското селце Кандкор се провежда странен ритуал, при който хора си слагат смъртно опасни скорпиони да пълзят по лицата и в косите им, пише вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА.

По този начин индуистите честват празника Нага Панчами, в който се отдава почит на змиите и други отровни твари. По време на фестивала множеството се стича в близост до храма на Кондамай, индуистката богиня на скорпионите. Хората пускат скорпиони да ги полазят, като отровните безгръбначни се слагат в косите дори и на малките дечица. Местните хора вярват, че те няма да бъдат ужилени от страховитите твари и ще бъдат опазени от богинята Кондамай.

На празненствата често се вижда как индийки си слагат скорпиони в устата, като едновременно с това изплезват език. Вярващите принасят в дар на скорпионите кокосови орехи и кокосово масло, преди да се помолят на богинята за здраве и берекет. Ритуалът се провежда от десетилетия, но напоследък е започнал да привлича туристи от всички краища на Индия и от съседни страни. Според вестник "Ню Индиън експрес" по време на ритуалите рядко хора биват ужилвани от скорпионите и досега не бил регистриран нито един смъртен случай.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама