Нено Димов: България е много "по-чиста" отколкото беше преди пет години

10:34, 08 сеп 18 / Политика 25 1685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въпросът за „почистването” на кабинета трябва да се реши от лидерите на управляващата коалиция, отбеляза в предаването „Тази събота”, излъчвано по bTV, министърът на околната среда и водите – Нено Димов.

Той посочи, че всеки министър в кабинета се стреми да изпълни програмата, с която е поел този пост. „Обединените патриоти например имаха като предизборна програма е повишаването на доходите. Не съм убеден, че подобен тип оставки решават тези проблеми", отбеляза Нено Димов.

По думите му поемането на подобна отговорност е важно в политиката, на трябва да има и обективност върху причините. На този етап нито следствието е приключило, нито са приключили проверките, каза Димов.

Оставките на трима министри бяха поискани от премиера Бойко Борисов след тежката катастрофа с автобус край Своге, при която загинаха 17 души. Предстои Съветът на коалицията да одобри предложението на премиера и то да бъде внесено за гласуване в пленарната зала.

По повод строителството по морето Димов отбеляза, че трябва да има общи устройствени планове, защото когато нищо не е забранено, всичко е позволено. „Трябват ясни правила. Затовасъм се абмицирал Царево вече да има общ  устройствен план, който липсва  повече от 10 години”, обясни Нено Димов.

„България сега е много по-чиста отколкото беше преди 5-6 години",  коментира министърът по повод кампанията  „Да изчистим България заедно". "Първите две години се събираха по 25-26 000 тона отпадъци, а миналата година 5 тона. Това показва че при тази кампания има прогрес в правилната посока, има развитие".

„МОСВ помага по три начина на кампанията – финансираме закупуването на чували, ръкавици, гориво – това е материалната страна. Самият състав на министерството участва физически. Другата помощ е отварянето на депата за отпадъци – за това, което се събира", обясни Нено Димов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама