Ангела Меркел на първа официална визита в Македония

17:09, 08 сеп 18 / Свят 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ангела Меркел днес е на посещение в Скопие. Тя е първият германски канцлер, който е на официална визита в Македония след обявяването на независимостта на страната на днешния ден през 1991-а година.

В серията визити на западноевропейски лидери в Скопие тази седмица се вписва и днешното посещение на Ангела Меркел. Според говорителя на германското правителство Щефан Зайберт, теми на разговорите на канцлера с македонския премиер Зоран Заев ще бъдат икономическите отношения. Но всъщност посещението й е пряко свързано с предстоящия в края на месеца референдум за промяна в конституционното име на Македония. Германия от години открито подкрепя компромиса в спора за името между Македония и Гърция.

Освен подкрепата за договора с Гърция, друга тема по време на визитата на Меркел в Скопие се очаква да бъде възможността за размяна на територии между Косово и Сърбия като начин да се реши спорът между двете съседни страни. Германия многократно отхвърли преначертаването на границите на Балканите, отбелязва БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама