Кметът на Москва Сергей Собянин остава на власт още един мандат

08:40, 10 сеп 18 / Свят 25 1158 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Настоящият кмет на Москва Сергей Собянин, който е и един от лидерите на управляващата партия „Единна Русия“, безапелационно печели нов мандат, предаде БГНЕС. Собянин, който е начело на руската столица от 2010 година, получава 74% от гласовете на избирателите.

На второ място е кандидатът на руските комунисти Вадим Кумин, за когото са гласували 10% от московчани. Останалите кандидати имат под 2%. Резултатът на Собянин е с близо една четвърт по-добър в сравнение с предишните избори през 2013 година.

Министър-председателят на Руската федерация и лидер на управляващата партия „Единна Русия“ Дмитрий Медведев изрази удовлетворението си от постигнатите резултати на партията на редовните местни избори.

„Какви са предварителните резултати? Според мен представянето на партията е съвсем достойно. Партията се представи стабилно и според предварителните данни запазва лидерска позиция в практически всички законодателни органи на субектите на Федерацията, където се проведоха избори“, заяви Медведев пред журналисти в щаба на „Единна Русия“.

„Смятам още, че кандидатите, издигнати от нашата партия, за губернатори и други висши длъжностни лица в субектите на Федерацията, се представиха успешно“, добави руският премиер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама