Румен Радев: Правителството тиражира интриги за очерняне на опоненти

14:13, 10 сеп 18 / Политика 25 2681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Моят призив към политическите партии е да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството да се обърне към своите отговорности. Към момента то тиражира серия скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и, разбира се, да прикрие най-важните проблеми на нашето общество – корупцията и беззаконието". Това заяви в Шумен президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за направеното от него обръщение към народа по повод началото на новия политически сезон.

В отговор на въпрос, че в обръщението си е заявил, че „не прогнозира предсрочни избори“, президентът Радев подчерта, че това е изопачено тълкуване на думите му. „Констатирах очевидното – че към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство. По-скоро виждате, че и самите социолози не предвиждат промени и създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме“, допълни държавният глава.

Запитан какви решения очаква от коалиционния съвет днес, президентът посочи, че те са изцяло в прерогативите на управляващите и лично на премиера. „Негово е решението, негова е и отговорността. За мен е важен крайният резултат. Стига той да не се бави много и да не ни занимават само с проблемите на властта. Българското общество има пред себе си изключително тежки проблеми за разрешаване“, посочи Румен Радев.

„Мисля, че всички трябва да пазим авторитета на бившия държавен глава дори когато той самият не знае как да си го опази“, заяви още президентът Румен Радев в отговор на въпрос за днешните коментари на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

В отговор на въпрос за проведените по-рано през деня срещи с кмета Любомир Христов и общинското ръководство, президентът Радев подчерта, че трябва да се възстанови системата на висшите военни училища в страната, включително в Шумен. Само тогава те ще имат нужната самостоятелност и ще могат да имат необходимата свобода да вземат бързи, ефективни и ефикасни решения и да работят по-тясно с местната власт, заяви държавният глава. Румен Радев изрази подкрепата си на Архитектурния комплекс „Създателите на българската държава“ край Шумен да бъде предоставен статут на паметник с национално значение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама