Димитър Пенев доволен от националите, но има какво да се желае

19:50, 10 сеп 18 / Спорт 25 1362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България победи Словения и Норвегия в първите си два мача от новия турнир Лига на нациите. "Лъвовете" са лидери в групата с 6 точки. Зад нас останаха Норвегия и Кипър с по 3, а словенците още нямат дори една спечелена точка.

Доволен от успехите е легендарният треньор на България - Димитър Пенев. Именно той води националите по време на "лудото американско лято" в САЩ през 1994 година.

Ето какво каза в типичния си стил Стратега от Мировяне:

"След тези два мача идва самочувствието, защото са победи. Треньорите са затова - да дават оценки. Всеки си има симпатии към дадени футболисти. Това е националният отбор на България. Всеки трябва да играе за името на България. Най-важното е треньорът какви задачи, какви роли е поставил. Когато се правят анализи и разбори след мача, тогава пак се правят забележки, че някои неща не са изпълнени. Вие като журналист имате друго мнение.

Тези две победи дават по-добра организация на ръководството, на треньорите и на самите състезатели. Има какво да се желае. Някои постове трябва да се изчистят, но това ще даде възможност в бъдеще, когато имат и приятелски мачове. На официалните трябва стриктно и точно, на пълен процент да си изпълняват своите задачи. Трябва колективна игра и взаимодействие. И Норвегия много години сме играли с тях. Със сръбските държави също сме играли, трябва да се внимава с тях. Предстои среща с Кипър. Виждаш, биха Словения. С тях много трудно, винаги сме ги подценявали", коментира Пената пред БЛИЦ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама