Младежката академия по роботика във Варна набира кандидати

16:30, 11 сеп 18 / Култура 25 828 Шрифт:
Topnovini

За трета година стартитат курсове по електроника и роботика в академията по роботика във Варна.

Целта на академията е да подготви младите хора за професиите на бъдещето, свързани с новите технологии. Обученията са насочени към електрониката, микроконтролерите и роботиката, области, които не са включени в учебния материал.

Реализирането на академията се осъществява благодарение на професионалните познания и възможности на преподавателите, които също са в младежка възраст и вече имат практически опит в областта.

Досега участие в занятията са взели 60 деца. Всеки участник има на разположение персонален компютър, микроконтролерна система, набор от сензори и възможността да сглоби сам свое собствено устройство.

Всеки обучителен курс завършва с реализирането на няколко практически задачи, които ще дадат възможност на младите хора да разберат и приложат основните принципи на микроконтролерите, програмирането им, реализиране на макети от роботиката и приложението им в практиката.

Курсът стартира на 6 октомври и е подходящ за деца от 6 до 12 клас. Курсовете се състоят от 8 занятия, всяко по 180 минути, провеждани всяка събота през октомври и ноември.

„Младежка академия електроника, микроконтролери и роботика“ се реализира с подкрепата на Община Варна по Програма ,,Варна – Европейска младежка столица 2017”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама