Корнелия Нинова определи смяната на министри като безсмислена

15:00, 11 сеп 18 / Политика 25 1486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи смяната на министри като безсмислена. Пред журналисти в село Баня, Разложко, тя заяви: "Това няма да промени системата, няма да промени политиката. Просто смяната на един с друг човек, ако ще продължи както досега, е нещо безсмислено. Печелене на време или загуба на време за България, печелене на време за управляващите".

На въпрос дали партията ще гласува за новите министрите, Нинова заяви, че ще гласуват и ще се върнат, за да продължат срещите си.

Управляващите са на финала, а разговорът на БСП е за бъдещето. Това каза Нинова във връзка с казаното от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че няма разрив между в отношенията му с премиера Бойко Борисов.

Във връзка с казаното от президента Румен Радев, че цикъл от нови избори няма да промени нищо в държавата, Нинова коментира: „Президентската институция е независима от парламент, а още по-малко и от партии. Това е мнение на президентската институция и на г-н Радев и всички дължим уважение на това, ако ще спазваме разделението на властите“, допълни Нинова.

Тя поясни, че се отнася с уважение към всяко мнение, дори и то да е различно от това на БСП. „Това различие не е драма. Това се казва правов ред и разделение на властите“, допълни Нинова.

На въпрос какви са проблемите на хората в село Баня, където се проведе двудневният семинар на ПГ на БСП, Нинова заяви: „Не можем да оставим малките населени места без развитие“, предаде "Фокус". По думите ѝ трябва да се промени системата, за да се разшири приемането на бюджет не само на равнище община. Тя обясни, че БСП ще изведе този проблем на национално равнище. „Иначе най-много хората се вълнуват от доходите, от обедняването и се притесняват от увеличението, което що дойде с увеличението на цената на газа“, обясни лидерът на БСП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама