Шофьорите над 74 години в Гърция ще държат изпит

19:00, 11 сеп 18 / Свят 25 1033 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шофьорите над 74 години в Гърция трябва да си "опреснят" знанията за правилата за движение, за да могат да продължат да шофират, съобщава агенция АНА-МПА, цитирана от БТА.

Според новия правилник за движение водачите над споменатата възраст трябва да подновят книжката си, като докажат, че могат да управляват превозно средство и да паркират, както и че имат необходимите рефлекси. 

От Министерството на транспорта разпореждат да бъде спряно движението по улиците на водачи, които са загубили рефлексите си и са в повишен риск да предизвикат произшествия. Според министерското решение водачите трябва отново да положат изпит, щом навършат 74 години, и да повтарят тази процедура на всеки три години, наред с медицинските удостоверения, които трябва да представят. Навършилите 80 години трябва да се явяват на изпит на всеки две години.

Възрастните шофьори ще полагат само базов изпит за управление на моторно превозно средство, а не пълния изпит, предвиден при първоначално придобиване на правоуправление.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама