Лидерът на СДС: Не участваме в задкулисни схеми за сваляне на кабинета

15:25, 11 сеп 18 / Политика 25 1291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не участваме в задкулисни схеми за сваляне на правителството. Това каза председателят на СДС Румен Христов в отговор на журналистически въпрос дали СДС участва в схеми за сваляне на сегашното управление, защото по думите на Волен Сидеров има подобни съмнения между реформаторското дясно и председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Според него СДС може да бъде алтернатива в рамките на истинското дясно, но това ще се реши от гласоподавателите. „Ние имаме своите почитатели, те са определено десни и ние ще защитаваме техните интереси“, каза председателят на партията.

"Не участвам в такива схеми, не коментирам г-н Волен Сидеров, не съм разговарял с г-н Валери Симеонов. Една от критиките ни към сегашното управление, на което ние сме опозиция, е, че липсват десни политики. Те са член на Европейската народна партия – уважението ми към тях като наши приятели от ЕНП, но те са една партия, която се базира на по-широка основа. Дали ще бъдем алтернатива или не, ще кажат избирателите. Ние можем да бъдем алтернатива в рамките на автентичното, истинското дясно, но ще видим на изборите, които предстоят. Първите са евроизборите", заяви Христов.

На церемония на "Раковски" 134 от СДС дариха големия си масив документи на Държавната агенция "Архиви". Това стана след постъпило писмо за предоставяне на папките на първата демократична партия у нас след промените, за съхранение и дигитализиране в институцията за опазване на архивите.

Архивът на СДС е 33 линейни метра. Лист по лист това е с размерите на 10-етажен блок. Протоколи от заседания на СДС, снимки, кореспонденция с регионални структури и с други партии и организации - от 1989 до 2009 година - вече ще са достъпни за изследователите.

И извън историята и миналото - от СДС заявиха, че те продължават да бъдат автентичната десница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама